Mariposa colorida

“Mariposa colorida ”

(2018)

Betekenis: kleurrijke vlinder

Afrikaanse waterbok

Gedraaide volle naturelle hoorns

Hoog 101 cm/ breed 55 cm /diep 54 cm gewicht 5,6 kg

Belegd met 1mm / 4 mm glaskralen afgegoten met epoxy

Kunstenaar: Esmeralda van Malde

(Gift to a special person in my life)

 

Symbolische betekenis van vlinders en vlinder symboliek
Spirituele betekenis vlinder: Door de indrukwekkende transformatie, geloof en het begrip dat vechten en boosheid geen invloed heeft op de werking van de natuur, staat de vlinder symbool voor een heel scala aan prachtige symbolieken.
De vlinder staat symbool voor: tijd, de ziel, gratie, groei, elegantie, expansie, lichtheid, overgave, overgang, uitdrukking, viering, opstanding en kwetsbaarheid.

Betekenis van de vlinder in Griekenland
In veel culturen wordt de symboliek van de vlinder in verband gebracht met de ziel. Zo ook in Griekenland.
Psyche is een vrouw in de Griekse mythologie. Psyche was een dochter van een koning. De naam Psyche, betekent letterlijk vertaald ‘ziel’ en is vertegenwoordigd in de vorm van een vlinder.
Psyche was de geliefde van Eros, ook wel bekend als Amor of Cupido. Zij zijn voor altijd verbonden met de liefde, door hun eindeloos gepassioneerde bond.

Betekenis vlinder symbool in andere culturen
Griekenland is niet de enige cultuur die de vlinder associeert met de ziel. Hieronder staan een paar andere (oude) culturen die dit elegante diertje met de ziel verbinden:
Azië
Mexico (Azteken)
Nieuw Zeeland
Zaïre

Symbolische betekenis vlinder: Christendom
Het Christendom beschouwt de vlinder ook als symbool voor de ziel. Zo wordt de vlinder afgebeeld op oude christelijke graven en is Christus is geïllustreerd met een vlinder in de christelijke kunst.
De vlinder betekenis met betrekking tot de ziel is erg passend. We ondergaan allemaal onze eigen, lange zielsreis. Op deze reis komen we vele veranderingen en verschuivingen tegen.
Die veranderingen zorgen ervoor dat wij transformeren in steeds fijnere en meer ontwikkelde wezens. Aan het einde van onze reis, zijn we onvermijdelijk veranderd. Niet meer helemaal hetzelfde als toen we op ons pad begonnen…

Category

Colors of Life Esmeralda van Malde