Shamva bowls designs earth collections ( available for sale! )

 

Shangani (2017)
Leopard Rock Bowl
Contemporary stone bowl
29L x 20W x 9H cm
3,6 kg

Prijs: € 140,-

 Bumi
Leopard rock
Contemporary stone bowl
66L x 35W x 18H cm

Prijs: € 600,-

 Binga (2017)
Lepidolite
Contemporary stone bowl
71L x 36W x 12H cm

Prijs: € 950,-

  Fish
Butterjade
Gepolijst met blauwgroene fossielen
67L x 44W x 10H cm
49 kg

Prijs: € 670,-

Shamva
Dolomieten steen met quartz elementen
63L x 42W x 18H

Prijs: € 825,-

Mazowe
Leopard Rock
This highly unusual green stone is an Olivine form of Dunite found in Shamva, in Zimbabwe.
91L x 32W x 15H cm
17 kg

Prijs: € 700,-

Bumi
Leopard rock
31L x 22W x 10H cm
3,3 kg
The Bumi design was inspired by the Bumi Hills in Zimbabwe. In the north-eastern part of the country lies a range of remote hills. The Bumi hills boasts one of Africa’s finest wilderness locations and as you climb the hills you are rewarded with a panoramic view of the vastness of Lake Kariba stretching into the Zambezi escarpment.

Prijs: € 140,-

Bumi
Lepidolite
Stone is lepidolite found in the Mutoko region of Zimbabwe.
39L x 25W x 12H cm
8 kg

Prijs: € 400,-

 

Inyangani (Zambezi stone)
51L x 42W x 26H cm
Prijs: € 910,-

Inyangani (Zambezi stone, from de river)
36L x 23W x 15H
Prijs: € 490,-

 

18 Shamva (Leopard Rock)
51L x 37W x 12H
Prijs: € 770,-

Shamva gallery ( Zimbabwe / Afrika) extra info:

Het maak proces bij Shamva vieren we onze ecologische, sociale en gemeenschapswaarden. Door te kopen bij Shamva kunt u er zeker van zijn dat de steen is verwerkt volgens de strikte normen van de Ethical Trading Initiatives; het zorgt ervoor dat geen kinderarbeid, eerlijke lonen en veilige arbeidsomstandigheden worden gehandhaafd. We doen dit door alleen onze steen te verzamelen uit kleine mijnen die eigendom zijn van de lokale gemeenschappen die in de buurt wonen. Dit zorgt ervoor dat alle fondsen rechtstreeks naar de gemeenschap gaan en dat er geen groot bedrijf of politicus is die hiervan kan profiteren. Door rechtstreeks aan de gemeenschap te geven, geeft het hen een broodnodige bron van inkomsten en helpt ze hen te diversifiëren van alleen op het land te vertrouwen. Maatschappelijk verantwoorde handel zorgt ervoor dat er een relatie wordt opgebouwd met deze gemeenschappen, wat betekent dat we voortdurend kunnen terugkeren naar de mijnen voor meer steen en hen op dezelfde manier de mogelijkheid bieden om een ​​inkomen te verdienen. Waar nodig worden veiligheidsuitrusting, -hulpmiddelen en -training geboden om de gemeenschappen te leren hoe ze mooie stenen moeten verzamelen zonder gebruik te maken van niet-duurzame technieken die slecht zijn voor de lokale omgeving. De steen verzamelen Shamva weet precies waar onze steen vandaan komt en elke steen is door ons uitgekozen vanwege zijn schoonheid, hardheid en grootte. Dit betekent dat we soms honderden kilometers moeten reizen voordat we de bron hebben gevonden. Van daaruit leggen we contact met de lokale gemeenschap en helpen ze ons de steen te gronderen en terug te brengen naar onze werkplaats. Ontmoetingsgemeenschappen in afgelegen gebieden buiten de gebaande paden is iets dat we echt waarderen. De Zimbabwaanse mensen die we ontmoeten zijn altijd vriendelijk, welgemanierd en gastvrij en we zijn gezegend dat we de mogelijkheid hebben om langdurige relaties met hen op te bouwen.

 

http://www.shamva.com

De kunstzinnige unieke handgemaakte sculpturen (kommen & schalen uit miniralen gesteente zoals hierboven benoemd zijn dan ook te koop te bezichtigen en verkrijgbaar bij:

Kiss my Art & Design
Plattepeeldijk 38
6035RP Ospel/ Nederland
Tel : 0031653487007
Contact persoon : Esmeralda van Malde

 

Category

Shamva Bowls Designs earth collections